Ons Proces

Hoe we bij Creatief Ingewikkeld te werk gaan. Ons ontwikkelproces is verdeel in enkele fases. Deze fases bestaan uit: besprekingen, planningen, ontwerpen, ontwikkelen testen, opleveren. Hieronder leggen wij iedere stap in het proces uit.

Besprekingen

Voor het eerste gesprek proberen wij al zoveel mogelijk informatie te verzamelen en eventueel al ontwerpen mee te nemen. Tijdens het gesprek proberen wij gezamenlijk nog meer informatie bij elkaar te krijgen. Des te meer informatie wij kunnen verzamelen des te beter het uiteindelijke resultaat wordt. Wij denken daarbij zo veel als mogelijk met jou mee.

Planningen

Nadat wij een idee hebben over het formaat, de wensen en de eisen van jouw product gaan wij kijken naar de planningen. Wij bespreken met jou de gewenste oplever momenten en geven aan wat haalbaar is en het beste is voor een mooie en complete oplevering.

Ontwikkelen

Nadat het ontwerp is klaargelegd gaan wij van start met het ontwikkelen. Het ontwikkelen vind direct plaats op onze eigen ontwikkelomgeving. Jij krijgt volledig toegang tot deze omgeving om zo alle voortgang van de bouw van jouw product bij te kunnen houden en te controleren. Tijdens het ontwikkelen gaan wij per onderdeel (bijvoorbeeld een pagina) aan de slag. Wij zorgen ervoor dat deze pagina volledig wordt ontwikkeld tot het onderdeel klaar is om door te gaan naar de testronde. Mocht je het ergens niet mee eens zijn tijdens de ontwikkeling dan kan je bij ons snel aan de bel trekken. Mocht je tussendoor vragen hebben over het ontwikkelproces dan kan je ons altijd op werkdagen bereiken. Tijdens het ontwikkelproces proberen wij altijd de besproken planningen bij te houden. Mocht dit wegens onvoorziene omstandigheden toch niet lukken dan wordt jij daar direct over bericht.

Testen

Tijdens het ontwikkelen van het product wordt er bij iedere oplevering van elk deel (bijvoorbeeld een pagina of een functionaliteit) uitvoerig getest. Tijdens deze tests kijken wij naar de functionaliteit, snelheid, opmaak en proberen alle mogelijke fouten op te sporen. De fouten worden intern gedocumenteerd en teruggestuurd naar het ontwikkelproces. Zo ontstaat er een iteratief ontwikkel- en testproces waarin het product gebouwd wordt. Nadat wij de tests hebben uitgevoerd geven wij bij aan dat het product klaar is om daar jou nog gecontroleerd en getest te worden. Is er iets door onze tests en controles heen geglipt? Geen probleem, wij maken gebruik van een klantenpaneel waar eenvoudig tickets aangemaakt kunnen worden. Hiermee kunnen bugs (fouten) worden geregistreerd en kan makkelijk worden bijgehouden of deze worden opgelost.

Opleveren

Nadat alle fases succesvol zijn doorlopen gaan wij naar de oplevering toe van het product. Wij gaan met jou de hosting en service kosten bespreken (wellicht is dit in de bespreking fase al gebeurt). Laat jij ons jouw product hosten? Dan zorgen wij ervoor dat het project op een speciaal voor jouw project geoptimaliseerde omgeving wordt gehost. Daarbij wordt gebruik gemaakt van optimalisatie methodes als o.a. caching, afbeelding optimalisatie, bestand verkleining en dagelijkse backups van jouw product. Deze onderdelen zijn van cruciaal belang voor een goed en snel werkend product. Wil jij de hosting liever niet door ons laten uitvoeren? Dan helpen wij jou ook met het overzetten van het product naar een andere hosting partij.

Project starten!

Hebben wij jouw interesse gewekt? Kom langs voor een lekker bakje koffie!